Prognoza vremena do kraja sedmice

Prognoza vremena do kraja sedmice

44
0
SHARE
prognoza-vremena-do-kraja-sedmice

prije 2 sata
Aktuelno, Fojnica, Magazin, Nekategorisano

Prema najavama meteorologa do kraja sedmice zadržat će se sunčano i toplo vrijeme.
Kako je saopćeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas u Bosni, u jutarnim satima bit će nešto više oblaka. Tokom dana, preobladavat će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini će biti vedro.
Poslije podne mogući su lokalni pljuskovi u centralnoj i istočnoj Bosni, a puhat će slab vjetar promjenljivog smjera.
Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 35 stepeni.
U Sarajevu u jutarnjim satima očekuje se nešto više oblaka. Tokom dana, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 30 stupnjeva.

Za sutra je najavljeno na sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u većem dijelu Bosne može biti lokalnih pljuskova i grmljavine. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna od 26 do 33, na jugu do 35 stepeni.
Meteorolozi su najavili da će i I u četvrtak biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne pljuskovi i gmljavinom se očekuju u centralnoj, istočnoj i sjevernoj Bosni. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 25, a najviša dnevna od 26 do 33, na jugu do 35 stepeni.Kraj radne sedmice obilježit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uglavnom prije podne. Tokom dana, porastom oblačnosti sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 23, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 33 stepena.

Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput nervoze, glavobolje i malaksalosti.
Poželjno je reducirati aktivnosti, a učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima.
Usljed manjka svježine tokom noći, mogući su problemi sa snom. Opšta slika će biti lošija u unutrašnjosti zemlje.

Tags izdvojeno

Pročitajte i ovo

Starosna dob umrlih od COVID-19 u BiH: Više od dvije trećine preminulih starije od 60 godina
Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo, na području FBiH je od početka pandemije koronavirusa …