(FOTO) Neobična strana Visokog: Lisice žive u blizini kuća i ceste

(FOTO) Neobična strana Visokog: Lisice žive u blizini kuća i ceste

123
0
SHARE
(foto)-neobicna-strana-visokog:-lisice-zive-u-blizini-kuca-i-ceste

Foto: Čitatelj

Jedan od naših čitatelja zabilježio je neobične fotografije u blizini naselja Liješeva, gdje je pronašao mjesto na kojem lisice žive u neposrednoj blizini kuća i ceste u ovom naselju.

MARKETING

Riječ je o divljim životinjama, koje rijetko viđamo u takvoj blizini ljudi, zbog čega je ova pojava neobična. A posebna neobičnost krije se u tome što je u brlogu naš sugrađanin primijetio i nekoliko mladih, što znači da su tu stvorili svoj dom.

“Lisica je izvela mlade lisičiće iz brloga koji je napravila u cijevi, tik uz put i uz kuću. Otprilike ih je bilo pet ili šest, ali dok sam se približavao da uslikam zavukli su se u brlog. Nisu bili toliko ni plašljivi, a jedan je izvirio dok sam se približavao. Po svemu sudeći, mještani iz okolnih kuća ih paze i hrane, jer se nisu uplašili ni buke auta ni ljudi, sve dok nismo prišli skroz blizu brloga, a možda smo im samo bili nepoznati”, napisao je naš čitatelj, koji je zabilježio ovaj neobičan prizor, na svom Facebook profilu.

Iako nauka navodi kako lisice ne izbjegavaju naseljena mjesta, njihovo približavanje naseljima najčešće se ogleda u potrazi za hranom. Ipak rijetkost je da lisice naprave svoj dom u blizini kuća, kakav možete pogledati u nastavku.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.