Nastavljena dezinfekcija ulica u Zenici

Nastavljena dezinfekcija ulica u Zenici

48
0
SHARE
nastavljena-dezinfekcija-ulica-u-zenici

Jučer (29.04.2020.godine) izvršena je dezinfekcija sljedećih ulica: Maršala Tita, Trg Alije Izetbegovića, Islambegovića put, Mehmedalije Tarabara, Jevrejska (prostor oko Tržnice), plato ispred Uglovnice, trotoari duž GGM-a te dio naselja Mokušnice (ul. Štrosmajerova i prilazi trgovini Hass).
Sve planirane površine su prema izjavi predstavnika izvođača tretirane u skladu s planom. Korišteno je dezinfekciono sredstvo (Belosan) na bazi hlora u količini od 1 kg na sve navedene površine. Rađen je rastvor uz prisustvo predstavnika HES-a u omjeru 2g/10l. Također, vodilo se računa i da izloženost ljudi (radnika) isparenjima ne bude veća od 2 sata. Kada se radi o ulicama na kojima se odvija saobraćaj rađena je dezinfekcija samo trotoara, a pješačke zone kompletna površina.
Dezinficiranju ulica prethodilo je njihovo sapiranje čistom vodom putem cisterni, a što je u skladu sa uputom HES-a.
Lokacije na kojima će u toku današnjeg dana biti izvršena dezinfekcija su ulice Školska i Masarykova, zatim Aska Borića (od Bajre do Socijalnog), kao i Plato ispred Doma zdravlja i prostori oko MUP-a i IK banke.
Za 01.05.2020. godine predviđena je dezinfekcija Bulevara od Lamele do Stanice, tržnog centra Džananović, hotela Zenica, staze na Kamberovića polju, Studentskoga doma te prilaza Bolnice (Crkvice).

Članak je preuzet sa portala www.zenicainfo.ba putem RSS Čitača.