(FOTO) Omladinci sa Buka u vrijeme koronavirusa podijelili pomoć za preko 100...

(FOTO) Omladinci sa Buka u vrijeme koronavirusa podijelili pomoć za preko 100 porodica u Visokom

43
0
SHARE
(foto)-omladinci-sa-buka-u-vrijeme-koronavirusa-podijelili-pomoc-za-preko-100-porodica-u-visokom

Foto: Omladina džemata Buci

Zbog novonastale situacije u našoj zemlji, te zabrane kretanja starijih osoba, vrijedna ekipa je odlučila da krene u akciju. Svaki dan humanitarci obilaze ugrožene porodice, noseći im hranu i higijenske potrepštine u vrijednosti paketa od 100 do 150 KM, kao i plaćanje računa onima koji nisu u mogućnosti da plate.

MARKETING

Pazeći na preporuke kriznog štaba, ovi momci rade i žure u pomoć onima koji ih trebaju. Mahom su to stare i iznemogle osobe, te samohrane majke sa djecom. Djeca budu dodatno obradovana paketom slatkiša, što posebno daje moral našim aktivistima. Brojni građani zovu, nude svoja sredstva, hranu, učestvuju u akcijama i potpomažu rad ove humanitarne organizacije.

“Humanisti sa Buka, na čelu sa efendijom Ahmićem, nastavljaju dalje ako Bog da, svakodnevno i hrabro, pružat će svoju pomoć svima koji su u potrebi. Allah ih učvrstio na ovom putu, podario im zdravlje i volju, da dugo godina rade na polju dobra. Hvala svima koji daju svoj doprinos u realizaciji ovih akcija. Gospodar da nas pomogne i izbavi iz ovog iskušenja, da nam sačuva naše porodice i ispuni nam srca vjerom i imanom”, poručili su ovi vrijedni humanitarci.

 

Visoko.co.ba/Omladina džemata Buci

Komentari

komentara


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.