(FOTO) Mještani Mulića skupili novac i sami asfaltirali cestu u svom naselju:...

(FOTO) Mještani Mulića skupili novac i sami asfaltirali cestu u svom naselju: Dok dočekaš vlast i tendere, uradi sam

38
0
SHARE
(foto)-mjestani-mulica-skupili-novac-i-sami-asfaltirali-cestu-u-svom-naselju:-dok-docekas-vlast-i-tendere,-uradi-sam

Foto: Visoko.co.ba

Katastrofalno stanje na cestama u gradu Visoko nebrojeno mnogo puta bilo je tema naših tekstova, a nezadovoljstvo građana ovim segmentom reagiranja nadležnih vlasti svakodnevno raste. Rupe na cestama koje svakodnevno rastu i povećavaju mogućnost da građani Visokog i njihovi posjetitelji oštete svoje automobile ili što je još gore dovedu do saobraćajne nesreće postale su, nažalost, naša svakodnevica.

MARKETING

Ipak, da postoje pozitivni primjeri dijelova naše lokalne zajednice koji se žele izboriti protiv ovog problema pokazali su mještani naselja Mulići, koji su odlučili da sami asfaltiraju problematični dio ceste u svom naselju.

“Pogledajte Muliće jutros, brži od Kineza. Sinoć skupili novac, a jutros asfaltiramo dio ceste prije mosta na Goruši, koji je ostao nezavršen. Dok čekaš vlast i njihove tendere, i izvođače, i kašnjenja, uradi sam i mirna Bosna”, kratko su za Visoko.co.ba prokomentirali učesnici ove dobrovoljne akcije.

U nastavku pogledajte i fotografije ovih naših vrijednih sugrađana, koji su ovog proljeća odlučili postati promjena koju žele da vide oko sebe.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.