Gornji Vakuf/Uskoplje: Podrška ugostiteljima, trgovcima, obrtnicima i privrednim subjektima

Gornji Vakuf/Uskoplje: Podrška ugostiteljima, trgovcima, obrtnicima i privrednim subjektima

53
0
SHARE
gornji-vakuf/uskoplje:-podrska-ugostiteljima,-trgovcima,-obrtnicima-i-privrednim-subjektima

Do 8. svibnja otvoren je javni poziv za dodjelu grant sredstava iz Proračuna općine Gornji Vakuf-Uskoplje ugostiteljima, trgovcima, obrtnicima i privrednim subjektima, čija je djelatnost zabranjena naredbama stožera civilne zaštite.

Kako je kazao načelnik tog grada Sead Čaušević, na taj način želi se pomoći privatnim poduzećima i poduzetnicima u saniranju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

– Subvencionirat ćemo iznos od 250 KM po jednom radniku kojeg zapošljavaju, a zahtjev mogu podnijeti svi ugostitelji, trgovci, obrtnici i privredni subjekti sa sjedištem na području naše općine, kojima je zabranjen rad duže od trideset dana – naglasio je.

Prema njegovim riječima, jedan od uvjeta je da su korisnici spomenutih grant sredstava ispunili obveze po osnovu javnih prihoda zaključno s krajem veljače ove godine, odnosno da su zadržali isti broj radnika koji je bio prijavljen 18. travnja, s izuzetkom onih kojima je istekao ugovor o radu, ili su sporazumno prekinuli radni odnos.

– Također, ostvaruju pravo na grant sredstva za sve zaposlenike prijavljene do 29. veljače ove godine, što ne važi za novoprijavljene radnike nakon ovog roka – zaključio je načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

(Fena)


Članak je preuzet sa portala www.radiovitez.ba putem RSS Čitača.