Krizni štab: U Fojnici nema zaraženih koronavirusom, testirane 3 osobe, u izolaciji...

Krizni štab: U Fojnici nema zaraženih koronavirusom, testirane 3 osobe, u izolaciji 58 osoba

63
0
SHARE
krizni-stab:-u-fojnici-nema-zarazenih-koronavirusom,-testirane-3-osobe,-u-izolaciji-58-osoba

prije 5 sati
Aktuelno, Fojnica

Na današnjoj sjednici Kriznog štaba civilne zaštite općine Fojnica je prezentovano stanje na području ove općine, u protekla 24 sata, a u vezi sa širenjem koronavirusa.
Rečeno je da zaraženih nema, testirane su tri osobe, koje se dovode u vezu sa klasterom bivšeg centra za srce u Tuzli, i na sreću, njihovi rezultati su negativni.
Trenutno se u izolaciji nalazi 58 osoba, svi poštuju propisane mjere, poštuju se i ostale naredbe te u proteklih 24 sata, nije bilo sankcionisanja.
Krizni štab je ovom prilikom apelovao na građane da ne primaju u lične posjete osobe iz drugih gradova, s obzirom da je koronavirus već prisutan u brojnim sredinama.
Jučer je održan sastanak sa ugostiteljima sa područja općine Fojnica, na temu njihovog daljnjeg poslovanja, a o kojem je prisutne članove Kriznog štaba izvjestio pomoćnik načelnika za privredu, budžet i finansije Amir Polutan.
Na današnjoj sjednici, članovi Kriznog štaba civilne zaštite općine Fojnica su primili k znaju nove naradbe Federalnog i Kantonalnog štaba civilne zaštite, te će postupiti u skladu sa istim.
U vezi sa jednom od naredbi Općinski štab je dužan ažurirati evidenciju pripadnika civilne zaštite, te formirati jedinice opće i specijalizirane namjene, koje bi opsluživale oboljele od koronavirusa, u već osiguranim smještajnim kapacitetima.

Pročitajte i ovo