Kantonalna bolnica Zenica naložila zaposlenicima izbjegavanje sumnjivih kontakata

Kantonalna bolnica Zenica naložila zaposlenicima izbjegavanje sumnjivih kontakata

37
0
SHARE
kantonalna-bolnica-zenica-nalozila-zaposlenicima-izbjegavanje-sumnjivih-kontakata

U skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom, a na osnovu Naredbi Kantonalnog kriznog štaba i Operativnog tima Kantonalne bolnice Zenica, Direktor Bolnice donosi:
Naređuje se svim zaposlenicima KB Zenica da su dužni izbjegavati svaki sumnjivi kontakt i isti prijavljivati, a svaki slučaj zloupotrebe i davanja lažnih informacija bice prijavljen nadležnim organima i zatražene mjere i protiv radnika bolnice, kao i protiv osoba sa kojima je ostvaren kontakt.
Ponovo podsjećamo da je svaki radnik Bolnice sa sumnjivim kontaktima obavezan javiti se nadležnom porodičnom doktoru i epidemiologu nadležnog HES-a radi uzimanja epidemiološke anamneze i provođenja daljnjih propisanih procedura.
Svaki radnik bolnice je dužan da prijavi svaki sumnjivi kontakt drugih osoba, o kojem ima saznanja, kako bi se na vrijeme poduzele potrebne mjere.
Zabranjuje se svaki angažman radnika bolnice po bilo kom osnovu i u bilo kom općinskom/gradskom, kantonalnom organu, tijelu ili ustanovi, a bez prethodne saglasnosti direktora bolnice.
Svako odsustvo sa posla po ovom osnovu, a bez dobijene saglasnosti tretiraće se kao povreda radne obaveze. Za upoznavanje radnika s ovom naredbom, za provedbu i kontrolu izvršenja ove naredbe zadužuju se načelnici, glavne sestre i neposredni rukovodioci.

Članak je preuzet sa portala www.zenicainfo.ba putem RSS Čitača.