(FOTO) Ulice Visokog prazne: Od 18 sati na snagu stupio policijski sat...

(FOTO) Ulice Visokog prazne: Od 18 sati na snagu stupio policijski sat u cijeloj Federaciji BiH

34
0
SHARE
(foto)-ulice-visokog-prazne:-od-18-sati-na-snagu-stupio-policijski-sat-u-cijeloj-federaciji-bih

Foto: Kanita Fazlić za Visoko.co.ba

Na području cijele Federacije BiH tačno u 18 sati stupila je na snagu mjera zabrane kretanja građana ili policijski sat koji će trajati do 5 sati ujutro. Tako su i ulice Visokog od 18 sati puste, te u samom centru grada nema niti jedne osobe.

Ova odluka prvi put stupila je na snagu u nedjelju od 18 sati, odlukom Kriznog štaba Federalne uprave civilne zaštite, te će trajati do 5 sati ujutro i tako svaki dan dok traje vanredno stanje u BiH, u cilju prevencije širenja koronavirusa.

Treba, ipak, naglasiti da se ova zabrana ne odnosi na sve zaposlene, odnosno ne na one koji su uključeni u provođenje mjera i aktivnosti rješavanja stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području FBiH kao i zaposlene kojima se proces rada odvija u smjenama.

Premijer Novalić pojasnio: Šta znači zabrana kretanja od 18 do 5 sati i šta nas čeka u narednim danima

Oni čiji se rad organizuje u smjenama, a među kojima su, primjerice, i novinari, trebaju imati potvrdu poslodavca ovjerenu i potpisanu od odgovorne osobe kojom se potvrđuje da je rad osobe na koju se odnosi potvrda organizovan u smjenama i neophodan za održavanje kontinuiteta djelatnosti.

Na kraju, u ovim trenucima svi moramo pokazati svoju solidarnost. Poštujte naredbe i savjete stručnih osoba u vremenu kada je prevencija najbolji mogući lijek u borbi protiv koronavirusa. Ne zaboravite, ostanite kući i ne izlazite osim u slučajevima prijeke potrebe.

I svakako, sve informacije u vezi sa koronavirusom na našem portalu potražite na LINKU.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.