Izetbegović razgovarao sa Erdoganom: Turska šalje medicinsku opremu za BiH

Izetbegović razgovarao sa Erdoganom: Turska šalje medicinsku opremu za BiH

50
0
SHARE
izetbegovic-razgovarao-sa-erdoganom:-turska-salje-medicinsku-opremu-za-bih

prije 5 sati
Aktuelno, Fojnica

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH, razgovarao je telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom o situaciji prouzrokovanoj pandemijom korona virusa.
Tokom razgovora su razmijenjene informacije o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Turskoj u vezi sa borbom protiv širenja korona virusa.
Predsjednik Erdogan obećao je da će Turska Bosni i Hercegovini uputiti pomoć u medicinskoj opremi.
“Prošle sedmice je moj Kabinet, na osnovu potreba koje imaju naši stučni medicinski timovi, sačinio specifikaciju i uputio Ministarstvu zdravstva Turske molbu za pomoć. Večeras me predsjednik Erdogan pozvao telefonom i saopćio mi da će ta pomoć biti odobrena Bosni i Hercegovini. Na tome sam zahvalio turskom narodu i njemu lično u ime svih građana naše zemlje”, kazao je Izetbegović za Fenu.
Kako se još navodi, Izetbegović je Erdogana informirao i o nastraju na Ustavni sud BiH i blokadi institucija Bosne i Hercegovine od strane političkih predstavnika iz RS-a.

Pročitajte i ovo

Erdogan obećao pomoć stanovništvu BiH u medicinskom materijalu
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je večeras telefonom sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom …