Boravio u Austriji: Premijer ZDK-a testiran na koronavirus!

Boravio u Austriji: Premijer ZDK-a testiran na koronavirus!

31
0
SHARE
boravio-u-austriji:-premijer-zdk-a-testiran-na-koronavirus!

Testiranjem u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, koje je obavljeno u utorak, utvrđeno je da premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić nije inficiran koronavirusom COVID-19.
Premijer Ganić boravio je prošle sedmice u Austriji, gdje je otputovao u utorak, 10. marta. Austriju je napustio u petak ujutro, 13. marta, a već popodne je kontaktirao nadležnu epidemiološku službu u Visokom.
– Iako u tom trenutku nije bilo pravnog osnova za izdavanje rješenja o samoizolaciji, jer su mjere obavezne samoizolacije stupile na snagu u ponedjeljak, 16. marta, premijer se radi prevencije povukao u kućnu izolaciju te nije imao kontakt ni sa svojom porodicom, navodi se u saopćenju pres-službe ZDK-a.
U utorak, 17. marta, peti dan samoizolacije, premijer Ganić je izvršio testiranje na koronavirus čiji je nalaz bio negativan.
U saopćenju pres-službe ZDK-a se također navodi da informacije, objavljene u pojedinim medijima, da je premijer Ganić boravio u skijaškom resortu Ischgl, u austrijskoj pokrajini Tirol, nisu tačne.

Članak je preuzet sa portala www.visokoin.com putem RSS Čitača.