INFORMACIJA ZA JAVNOST, 17.02.2020.GODINE

INFORMACIJA ZA JAVNOST, 17.02.2020.GODINE

44
0
SHARE
informacija-za-javnost,-17022020.godine

KRIMINALITET

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 7 krivičnih djela.

Dana 14.02.2020.godine oko 22,00 sati u mjestu Prusac, općina Donji Vakuf, službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PS Donji Vakuf, izvršili su kontrolu vozila marke VW Golf, kojim je upravljao I.A. rođen 1997.godine iz Bugojna. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Dana 15.02.2020.godine oko 06,15 sati u PS Busovača prijavljena je krađa motornog vozila marke Seat Ibiza, stranih registarskih oznaka, vlasništvo M.M. Prema prijavi vozilo je u vrijeme krađe bilo parkirano uz magistralni put M-5, u mjestu Kaonik općina Busovača.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Busovača, koji su pristupili poduzimanju zakonom propisanih mjera i radnji, u cilju rasvijetljavanja prijavljenog krivičnog djela.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Kiseljak.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 11 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 17 saobraćajnih nezgoda  u kojima je 1 osoba zadobila teže i 2 osobe lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 426 prekršajnih naloga, od kojih je 59 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 52 vozača, od kojih je 9 vozača  zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 URED KOMESARA