Ponuđači prostora za potrebe Carinske ispostave Visoko: Velepromet DC ili Ado Trans...

Ponuđači prostora za potrebe Carinske ispostave Visoko: Velepromet DC ili Ado Trans pitanje je sad?

48
0
SHARE
ponudjaci-prostora-za-potrebe-carinske-ispostave-visoko:-velepromet-dc-ili-ado-trans-pitanje-je-sad?

Krajem januara mjeseca ove godine otvorene su koverte ponuđača prostora za carinski terminal za potrebe Carinske ispostave Visoko. Prošle sedmice je komisija Uprave za Indirektno Oporezivanje (UIO) boravila u obilasku dvije firme koje su se prijavile na tender. Radi se o Veleprometu DC d.o.o. i Ado Trans d.o.o.

Kako doznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih Veleprometu DC d.o.o Komisija je bila jako zadovoljna sa svime što je urađeno na poboljšanju uslova u carinarnici od izvršene temeljne adaptacije prostorija za carinske službenike, preko renoviranja kancelarijskih prostorija, sanitarnih čvorova te zamjene kompletnih otvora na objektu.

Uposlenici UIO koji rade u ispostavi kao i svi špediteri su u potpunosti zadovoljni sa svim uslovima kao i sa veoma funkcionalnim prostorom, podsjećamo da se radi o ograđenoj površini od oko 6000 kvadratnih metara. Uposlenici CI Visoko kao i špediteri su iznenađeni da je uopste došlo do raspisivanja novog tendera, jer je druga lokacija znatno manja, i postoji opravdana bojazan da neće biti dovoljna za normalno obavljanje carinskih i špediterskih poslova – tvrdi naš izvor iz Veleprometa DC d.o.o Visoko.

Već smo ranije pisali o tome kako su uvjeti tendera promijenjeni gdje je znatno smanjen traženi prostor uprkos činjenici da se obim posla znatno povećao u odnosu na period kada se u prošlom tenderu tražila veća površina!?

Uskoro ćemo saznati da li se nekome pogodovalo ovim novim uslovima. Boravkom na licu mjesta aktuelne Carinske ispostave Visoko saznali smo i da su i špediterska preduzeća u namjeri da pišu peticiju o ne prelasku na eventualnu drugu lokaciju zbog lošijih uvjeta, manjeg prostora ali i zbog nažalost poznatog i dugogodišnjeg nesnošljivog smrada prilikom ulaska u Visoko.

Podsjećamo od marta 2009.godine Carinska ispostava se nalazi u Veleprometu DC.

Komentari

komentara


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.