Humanitarna sekcija Medrese “Osman ef. Redžović” uručila donaciju za obnovu gračaničke džamije

Humanitarna sekcija Medrese “Osman ef. Redžović” uručila donaciju za obnovu gračaničke džamije

30
0
SHARE
humanitarna-sekcija-medrese-“osman-ef.-redzovic”-urucila-donaciju-za-obnovu-gracanicke-dzamije

Već nekoliko godina u Medresi djeluje humanitarna sekcija koju vode profesori Emir Salić i mr. Elma Avdić. U tom periodu realiziran je veliki broj akcija u kojima smo sa svojim učenicima pokazali da su praktična primjena naučenog i osjećaj za društvenu zajednicu važni faktori odgoja i obrazovanja.

Jednu takvu akciju dovršili smo 11.2.2020. godine, uručenjem donacije za obnovu gračaničke džamije, za koju smo posebno vezani jer se u njoj jedno vrijeme u toku rata izvodila nastava. Naime, učenice i učenici 26. generacije, koji sada pohađaju treći razred Medrese, prikupili su sredstva u iznosu od 2000 KM i odlučili ih uvakufiti za rekonstrukciju ove džamije. Pored učenika koji su vodili akciju prisustvovali su i njihovi profesori i odgajatelji, Emir Salić, Emir Uzunalić i mr. Elma Avdić, a donacija je uručena imamu mr. Samed ef. Imamoviću i muteveliji Abdulahu Uzunaliću.
Ovo sigurno nije posljednji projekat ove mlade i vrijedne ekipe jer su već najavili da će do kraja svog školovanja imati još ovako uspješnih akcija.

 

Medresa “Osman ef. Redžović”

Komentari

komentara


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.