INFORMACIJA ZA JAVNOST, 16.01.2020.GODINE

INFORMACIJA ZA JAVNOST, 16.01.2020.GODINE

273
0
SHARE
informacija-za-javnost,-16012020.godine

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 15.01.2020. godine oko 18,30 sati u mjestu Višnjica Polje, općina Kiseljak policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila kojim je upravljao V.F. rođen 1981.godine iz Kiseljaka. Tom prilikm isti je odbacio od sebe 2 pvc vrećice sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna cannabis. Prilikom pregleda vozila, također je pronađena određena količina navedene materije, digitalna vaga pogodna za vaganje opojne droge, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Istog dana oko 23,40 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, na osnovu naredbe općinskog suda Travnik izvršili su pretres ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici Ive Andrića, općina Novi Travnik. Prilikom pretresa, kod osobe Ž.P. rođen 1977.godine iz Novog Travnika, pronađena je određena količina praškaste  materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Dana 16.01.2020. godine oko 00,55 sati u ulici Ljudevita Gaja, općina Novi Travnik, policijski službenici PS  Novi Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe Z.V., rođen 1992. godine iz Novog Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je  5 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

Dana 15.01.2020.godine oko 17,25  sati na magistralnom putu u Bugojnu, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

–  Š.E. rođen 1999. godine iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Golf 4 i

–  S.M. rođen 1988.godine iz Donjeg Vakufa, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke Passat.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je vozač Passata,  koje su konstatovane u Domu zdravlja Bugojno nakon čega je prevezen u Kantonalnu bolnicu Travnik.

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Bugojno.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 279 prekršajnih naloga, od kojih je 194 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola isključeno 8 vozača.

URED KOMESARA