Prekinuto košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

Prekinuto košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

135
0
SHARE
prekinuto-kosarkasko-prvenstvo-bosne-i-hercegovine

Košarkaški saveza Bosne i Hercegovine (KS BiH) “radi kršenja propozicija” donio je odluku o prekidanju državnog prvenstva, odnosno Lige 12.

“Na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sjednici, održanoj dana 27. 08. 2019., godine donio je Odluku Broj: 651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad povjerenikom natjecanja u sezoni 2019/2010 ima ured KSBiH. S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost natjecanja Prvenstva BiH sezona 2019/20, donosi se Odluka o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenje nominacija 14. kola Prvenstva BiH Lige 12 između KK Igokea i KK Spars Realway, kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od strane UO KS BiH”, istaknuli su iz KS BiH, dodavši:
“O nastavku natjecanja Prvenstva BiH Lige 12, kao i nominacijama za navedene utakmice, ured KS BiH dostavit će obavijest nakon što UO KS BiH donese odluku i otkloni nejasnoće. Odluka stupa na snagu danom donošenja”.

Do problema je došlo nakon što su se KK Igokea i KK Spars Realway sporili oko termina odigravanja derbi utakmice 14. kola Lige 12.

Članak je preuzet sa portala www.grad-busovaca.com putem RSS Čitača.