Održana Izborna Skupština OO SDA Ilijaš: predsjednik Mahir Dević, potpredsjednici Rasim Šehić...

Održana Izborna Skupština OO SDA Ilijaš: predsjednik Mahir Dević, potpredsjednici Rasim Šehić i Mehmed Sinanović

98
0
SHARE
odrzana-izborna-skupstina-oo-sda-ilijas:-predsjednik-mahir-devic,-potpredsjednici-rasim-sehic-i-mehmed-sinanovic

U sali Općinskog vijeća Ilijaš ove nedjelje održana je Izborna Skupština SDA Ilijaš.  Za predsjednika je jednoglasno reizabran Mahir Dević za mandatni period 2019.-2023. Godina.

Izabrana su i dva potpredsjednika stranke, što je nova praksa, a povjerenje kolega osvojili su Rasim Šehić i Mehmed Sinanović, aktuelni vijećnici u Općinskom vijeću Ilijašu.

Reizabrani predsjednik OO SDA Ilijaš Mahir kaže da mu predstavlja veliku čast ponovni izbor na ovu funkciju i nastavak kontinuiteta razvoja i uspjeha.

-Predložen sam  u ime  svih 17 mjesnih odbora kao jedini kandidat za predsjednika OO SDA Ilijaš . Koristim priliku i da čestitam potpredsjednicima Rasimu Šehiću i Mehmedu Sinanoviću.  Naši planovi su da nastavimo stabilnim putem kojim idemo, ozbiljna smo općinska organizacija koja ima planove da ostvari ponovo ubjedljivu pobjedu na lokalnim izborima, poziciju načelnika i apsolutnu većinu u Općinskom vijeću Ilijaš. Svjedoci smo i povrataka na nivou Kantona Sarajevo i nadam se da ćemo brzo formirati novu Vladu Kantona Sarajevo, da će sjediti u toj Vladi ministri iz SDA Ilijaš i ispraviti anomalije koje su se pojavile, mislim prije svega na sredstva općekorisnih funkcija šuma, ove godine samo 350 hiljada KM, a dok je bila SDA vlada samo je u Ilijaš dolazilo milion i 200 hiljada KM, kao i druge anomalije u nekim drugim ministarstvima. Nadam se da ćemo uskoro nastaviti put prosperiteta i da učinimo Ilijaš mjestom ugodnog življenja i poslovanja, kazao je Dević za Radio Ilijaš.

Rasim Šehić iz Kamenice, jedan od izabranih popredsjednika OO SDA Ilijaš zahvalio se na povjerenju delegatima kazavši da SDA ima ozbiljne i kvalitetne kadrove sposobne da obnašaju ovu ali i sve druge odgovorne funkcije.

Mi smo Općina koja svjedoči napredak i prosperitet. Naš rad i ozbiljnost je jedna konstanta, o tome dovoljno govori Budžet Općine Ilijaš i mnogobrojni projekti koji su realizirani u proteklom periodu a cilj je tim tempom nastaviti i u budućnosti, kaže Šehić.

Mehmed Sinanović  kaže da mu je izuzetna velika čast jednoglasni  izbor za potpredsjednika, ali i velika odgovornost.

Naša uloga je da radimo na usavršavanju i razvoju same općine Ilijaš, da ulažemo trud i rad u tom pravcu kroz političko djelovanje, odnosno djelovanje SDA. Bez obzira bila izborna ili neizborna godina naše je da radimo istim intenzitetom što je bila i dosadašnja praksa, kazao je Sinanović.

Na Skupštini je izabrano i 13 novih članova Izvršnog odbora OO SDA Ilijaš.


Članak je preuzet sa portala www.radioilijas.ba putem RSS Čitača.