Elvedina Muzaferija ponovo sjajna u Super G-u: Dvije medalje za najbolju bh....

Elvedina Muzaferija ponovo sjajna u Super G-u: Dvije medalje za najbolju bh. skijašicu u Austriji

111
0
SHARE
elvedina-muzaferija-ponovo-sjajna-u-super-g-u:-dvije-medalje-za-najbolju-bh.-skijasicu-u-austriji

Nakon historijske utrke prethodne sedmice, u kojoj je ostvarila historijski plasman postavši prva skijašica iz Bosne i Hercegovine sa osvojenim bodovima u Europa Cupu, Elvedina Muzaferija nastavlja sa sjajnim rezultatima ove sezone.

Naime, ovog vikenda Elvedina je stigla do dvije medalje u disciplini Super G, na utrkama u austrijskom Axamsu. Riječ je o utrkama FIS takmičenja koje Elvedina vozi u cilju popunjavanja norme za nastupe u Svjetskom kupu, te će već sutra ona voziti i dvije nove utrke.

Prvo postolje ove sezone Elvedina je osvojila sa 16 stotinki zaostatka iza prvoplasirane Anne Schillinger (Njemačka), ostavivši daleko iza sebe brojne domaće, ali i njemačke i slovenske skijašice.

U drugoj utrci Elvedina je pokušala stići i do zlata, ponovo u borbi protiv Schillinger, te je zamalo uspjela u tom poduhvatu. Svega četiri stotinke dijelile su je od prvog mjesta i u drugoj utrci.

Ipak, sigurno je da visočka skijašica ne može biti nezadovoljna danas ostvarenim rezultatima, s obzirom na to da je stigla do dvije medalje u dvije uzastopne utrke, te prvih postolja ove sezone.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.