Razvoj poduzetničke svijesti mladih tema edukacije studenata Politehničkog fakulteta

Razvoj poduzetničke svijesti mladih tema edukacije studenata Politehničkog fakulteta

136
0
SHARE
razvoj-poduzetnicke-svijesti-mladih-tema-edukacije-studenata-politehnickog-fakulteta

Razvoj poduzetničke svijesti mladih, bila je tema edukacije održane danas za studente Politehničkog fakulteta, ali i sve ostale mlade ljude u Zenici.
Predavači, a ujedno i organizatori, bili su docent doktor Dino Arnaut sa zeničkog Ekonomskog fakulteta, Damir Bećirović, direktor IPI akademije u Tuzli, i Admir Čavalić bh. ekonomski analatičar.
„Razvoj poduzetništva trenutno je jedan od velikih trendova u našoj zemlji, posebno u Zenici i Tuzli i stoga smo se dogovorili da širimo razvoj poduzetničke svijesti kod mladih, kako bi poduzetništvo shvatili kao jedan od načina rješavanja pitanja zapošljavanja u BiH, ali i da se što više uključuju u poduzetničke aktivnosti i započinju svoje biznise“, navodi docent doktor Dino Arnaut, sa zeničkog Ekonomskog fakulteta.
Fokus današnjeg predavanja u Zenici bio je na softverskom inžinjeringu i softverskom razvoju, jer su upravo to oblasti u kojima svoje ideje i znanja mladi mogu kapitalizirati kroz započinajanje biznisa, pojašnjavaju organizatori, najavljujući ovakve edukacije u našoj zemlji i van njenih granica.(V.J.)

Članak je preuzet sa portala www.zenicainfo.ba putem RSS Čitača.