Slučaj “strujnog udara” u Prokosu: Uskoro tužbe protiv Elektroprivrede BiH

Slučaj “strujnog udara” u Prokosu: Uskoro tužbe protiv Elektroprivrede BiH

110
0
SHARE
slucaj-“strujnog-udara”-u-prokosu:-uskoro-tuzbe-protiv-elektroprivrede-bih

prije 2 sata
Aktuelno, Fojnica

Danas smo razgovarali sa predsjednikom MZ Prokos, Mirsadom Klisurom, koji je je najangažovaniji po pitanju rješavanja problema nastalih “strujnim udarom” koji je načinio veliku štetu domaćinstvima i privrednim subjektima.
Kazao nam je da su angažovali advokata Seada Festića iz Sarajeva koji će zastupati stanovnike MZ Prokos koji su se složili da idu u tužbu protiv Elektroprivrede BiH zbog izmirenja štete.
“Do sada su 174 osobe podnijele tužbu i ovo još uvijek nije konačan broj. Također, 100-tinjak stanovnika nije podnio tužbu nego su svoju štetu prijavili službenicima EPBiH” – kazao nam je Klisura.
Kazao nam je i da procijenjena šteta kod 174 oštećena lica iznosi oko 540 hiljada KM.
Privredni subjekti koji su pretrpili najveće štete su krenuli u proces sa privatnim tužbama i zbog izmirenja, ne samo materijalne, već i nematerijalne štete zbog kašnjenja u proizvodnji i isporuci svojih dobara.
Za kraj, Klisura nam je kazao da čekaju još dva zapisnika i to od policije i kantonalnog inspektora za energetiku te da po prispjeću ova dva zapisnika, tužba 174 spomenuta lica će biti kompletirana i predata na sud.

Pročitajte i ovo

Načelnik Sabahudin Klisura i vijećnik Almir Zulum u posjeti Kataru
Na poziv Ambasade Bosne i Hercegovine u Dohi i ambasadorice Bisere Turković, ovih dana u …