Sačuvani zlata vrijedna dokumenti i pored ratnih dešavanja: Travnik domaćin Dana arhiva...

Sačuvani zlata vrijedna dokumenti i pored ratnih dešavanja: Travnik domaćin Dana arhiva i arhivske službe BiH (FOTO+VIDEO)

92
0
SHARE
sacuvani-zlata-vrijedna-dokumenti-i-pored-ratnih-desavanja:-travnik-domacin-dana-arhiva-i-arhivske-sluzbe-bih-(foto+video)

U našem gradu danas je nizom aktivnosti obilježen Dan arhiva i arhivske službe Bosne i Hercegovine. Današnjim obilježavanjem čitavoj državi poslana je jaka poruka o koheziji koja vlada između državnog, entitetskih i područnih arhiva.

Domaćin današnjeg obilježavanja, Kantonalni arhiv Travnik, za sve goste organizirao je izložbu arhiviste iz Srbije, Željka Markovića, gdje je simbolično u fokusu rada bila rijeka Drina, koja graniči i spaja Bosnu i Hercegovinu sa Srbijom. Nakon izložbe, arhivisti su imali malu zakusku u Centru za kulturu općine Travnik, a zatim su posjetili Kantonalni arhiv Travnik i Memorijalni muzej ”Rodna kuća Ive Andrića”. U kući rođenja Nobelovca upriličena je promocija filma o travničkom arhivu (koji možete pogledati ispod), kao i promocija glasnika arhiva.

U nastavku pogledajte današnji video prilog i ranije spomenuti film o Kantonalnom arhivu Travnik.

Agencija DAN

The post Sačuvani zlata vrijedna dokumenti i pored ratnih dešavanja: Travnik domaćin Dana arhiva i arhivske službe BiH (FOTO+VIDEO) appeared first on Travnicki INFO.Članak je preuzet sa portala www.travnicki.info putem RSS Čitača.