Gradonačelnik Kasumović održao sastanak sa predstavnicima HKD “Napredak” i BZK “Preporod”

Gradonačelnik Kasumović održao sastanak sa predstavnicima HKD “Napredak” i BZK “Preporod”

137
0
SHARE
gradonacelnik-kasumovic-odrzao-sastanak-sa-predstavnicima-hkd-“napredak”-i-bzk-“preporod”

U prostorijama Gradske uprave Zenica, danas je upriličen sastanak između gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i predsjednika dva kulturno -umjetnička društva koja djeluju na prostoru našeg grada.
Razgovarano je o aktuelnim problemima u radu kao i o problemima finansiranja sa kojima se suočavaju HKD „Napredak“ i Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“, dok je ključno pitanje današnjeg susreta bio status ova dva društva, budući da su, prema riječima učesnika sastanka, ova društva, u statusnom smislu, izjadnačena, sa drugim.
„Mi smo temeljne ustanove nacionalne kulture s tradicijom dužom od jednog stoljeća. Iznimno smo sretni i zadovoljni da je zenički gradonačelnik prepoznao važnost i nas kao kulturno – umjetničkog drušva, ali i  tradicije koju baštinimo“, poručio je za portal Zenicainfo.ba prof.dr. Sanjin Kodrić, predsjednik BZK „Preporod“.
Pored BZK „Preporod“, kao veoma značajna kulturna institucija našeg grada ističe se i HKD „Napredak“.
„U ugodnom razgovoru sa zeničkim gradonačelnikom, postigli smo naše osnovne ciljeve jer je, izrazivši dobru volju da pomogne našem radu, gospodin Kasumović obećao učiniti sve što je u njegovoj moći da se riješe i statusni i finansijski problemi našeg društva“, ističe doc.dr. Nikola Čiča, predsjednik HKD „Napredak“.
Zenički gradonačelnik obećao je finansijsku pomoć i uvrštavanje u budžet Grada Zenica za 2020.godinu sva tri kulturno-umjetnička društva koja djeluju u našem gradu. (Lamija P.)

Članak je preuzet sa portala www.zenicainfo.ba putem RSS Čitača.