Divna fojnička omladina: Prodajom kolačića prikupljaju novac za svog prijatelja Farisa

Divna fojnička omladina: Prodajom kolačića prikupljaju novac za svog prijatelja Farisa

119
0
SHARE
divna-fojnicka-omladina:-prodajom-kolacica-prikupljaju-novac-za-svog-prijatelja-farisa

prije 4 sata
Aktuelno, Fojnica

Danas smo kod zgrade opštine Fojnica te kod zgrade Zelene pijace zatekli školske kolege i prijatelje od Farisa Kršića koji su odlučili da prodajom kolačića pomognu svome prijatelju.
U ovaj projekat se uključila i Asocijacija srednjoškolaca u BiH te tim Crvenog križa iz Fojnice. Svi zajedno se nadaju da će se novac, ubrzo, sakupiti te da će naš Faris krenuti putem njegovog konačnog izlječenja.
Ovi mladi momci i djevojke očekuju da će se i nadležne opštinske i državne vlasti i svi ljudi dobre volje uključiti u ovu humanu akciju.
Zbog složenosti zdravstvenog sistema u Bosni i Hercegovini, zahvat operacije kuka je potrebno uraditi u Republici Hrvatskoj gdje se ova operacija radi s izuzetnom uspješnošću na Specijalnoj bolnici za ortopediju i opću hirurgiju dr. Nemec, Matulji.
Po osnovu predračuna iz bolnice, troškovi operacije iznose 53700 kn, odnosno oko 14 hiljada KM. Farisova porodica, kao i većina drugih porodica u Bosni i Hercegovini, nije u stanju samostalno obezbjediti navedeni novac za operaciju.
Podsjećamo, operacija je zakazana za 13. januar i do tada se mora prikupiti potrebni novac.

Pročitajte i ovo

FOTO: Pronađena granata na Jasikovici
Munib Bureković Pube je danas na Jasikovici pronašao neeksplodiranu granatu najvjerovatnije od RPG – lahkog …