Amina Hodžić osvojila nagradu za najbolji set fotografija European Fashion Passport-a 2019.

Amina Hodžić osvojila nagradu za najbolji set fotografija European Fashion Passport-a 2019.

150
0
SHARE
amina-hodzic-osvojila-nagradu-za-najbolji-set-fotografija-european-fashion-passport-a-2019.

EUROPEAN FASHION PASSPORT, FUJI i DISTI su organizovali takmičenje za mlade fotografe za fotografisanje modnih editorijala u sklopu European Fashion Passport održanom 27.-29. Septembra  2019. u Sarajevu.

U sklopu toga, upriličen je niz radionica i prezentacija FUJIFILM foto opreme gdje su se kandidati upoznali sa opremom koju su koristili za snimanje modnih editorijala.

Nakon toga, žiri EUROPEAN FASHION PASSPORT-a, FUJIFILM-a  i DISTI-a  je odabrao najbolji set fotografija, a riječ je o fotografijama mlade visočke umjetnice, Amine Hodžić, koja je osvojila FUJIFILM fotoaparat XT100 u setu sa objektivom.

Tim povodom, sinoć je organizovana ceremonija na kojoj su dodijeljene nagrade i hologramska prezentacija najboljih fotografija.

U razgovoru za Visoko.co.ba, Amina je prenijela svoje utiske povodom ovog uspjeha:

“Kao prvo želim da se zahvalim HAAD-u i svima iz organizacije European Fashion Passport što su omogućili mladim fotografima da pokažu svoje umijeće i da provedu veoma uzbudljiva tri dana. Ja sam za ovo takmičenje saznala preko Facebook objave, prijavila se i bila presretna kada sam ušla u selekciju 30 fotografa koji su se dalje takmičili za najbolji editorial i nagradu. Imala sam priliku da upoznam mnogo fotografa čiji sam rad od ranije pratila, a sa nekima od njih već imam planove za buduću saradnju. Upoznala sam i veoma talentirane dizajnere, i naravno modele koji su izuzetno važni jer ponajviše olakšaju posao nama fotografima. Imali smo određen broj fotoaparata i objektiva, a nas je bilo mnogo vise, tako da je pritisak bio još veći, i morali smo pokazati svoju fleksibilnost i snalažljivost. Ja sam konkretno imala zadatak fotografisati tri muška modela i samo jednu djevojku. Među muškim modelima je bio i naš Visočanin Ermin Hasečić, i upravo taj set fotografija je pobijedio, i meni osigurao novi fujiev fotoaparat. Zaista sam oduševljena sa njihovim fotoaparatima, tako da jedva čekam da ga koristim i istražujem. Još jednom hvala svima, a posebno hvala Fujifilmu jer je sponzorisao ovaj event. Ovakvih događaja bi trebalo da bude više i češće, a posebno takmičenja, jer pružaju priliku mladima da pokažu šta znaju i da ozbiljnije grade karijeru.

Za mene je ovo bila predivna godina posebno u oblasti fotografije. Mnogo toga sam radila i naučila, tako da je ova nagrada potvrda dugogodišnjeg truda, novi vjetar u leđa, ali i divan završetak 2019.”

U nastavku možete pogledati njene foto editoriale:

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.