Predstavljamo / Ema Smolo, dobitnica Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu i najbolja...

Predstavljamo / Ema Smolo, dobitnica Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu i najbolja studentica I ciklusa studija Fakulteta političkih nauka

161
0
SHARE
predstavljamo-/-ema-smolo,-dobitnica-zlatne-znacke-univerziteta-u-sarajevu-i-najbolja-studentica-i-ciklusa-studija-fakulteta-politickih-nauka
Ema Džejna Smolo i Prof.dr. Elmir Sadiković

Ema Džejna Smolo rodjena je 18.2.1998. u Sarajevu. Osnovno školsko obrazovanje završila je kao super odlikaš OŠ Kulin Ban, te odlikaš ŠOMO Avdo Smajlović, sa izbornim instrumentom klavir.

Pohađala je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, koju je također završila odličnim uspjehom. Smolo je stekla zvanje Bakalaureata Politologije, na usmjerenju Međunarodni odnosi i diplomatija sa prosjekom 9,76, za što je i nagradjena Zlatnom značkom Univerziteta u Sarajevu i proglašena za najbolju studenticu I ciklusa studija Fakulteta političkih nauka.

Trenutno radi kao projektni i komunikacijski asistent u regionalnom uredu Fondacije Friedrich Ebert za Jugoistočnu Europu. Pored stalnog zaposlenja u najstarijoj njemačkoj političkoj organizaciji, kolumnistica je portala Visoko.co.ba, te autorica istraživačkog rada na temu obrazovanja i političke participacije mladih, “(UN)Locking Youth Participation through the Education System”. Autorica je i članka na temu preporuka za politike prema mladima za najnovije izdanje publikacije Political Trends and Dynamics, koje se očekuje krajem decembra.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.