INFORMACIJA ZA JAVNOST, 05.12.2019.GODINE

INFORMACIJA ZA JAVNOST, 05.12.2019.GODINE

137
0
SHARE
informacija-za-javnost,-05122019.godine

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 04.12.2019.godine oko 17,25 sati u mjestu Nova Bila, općina Travnik, policijski službenici PS Travnik izvršili su kontrolu i pregled vozila Renault Megan, registarskih oznaka O47 J 241, u kojem su bila lica V.L. rođen 1978 .godine i G.B. rođen 1978. godine, obojica iz Travnika. Tom prilikom u vozilu je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, te digitalna vaga za precizno mjerenje.

U nastavku aktivnosti, na osnovu usmene naredbe Općinskog suda Travnik, izvršen je pretres kuće, koju koristi lice G.B. Prilikom pretresa pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Isti su lišeni slobode i zadržani u prostorijama za zadržavanje PS Travnik. U suradnji sa  nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju  zakonom predviđene mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 274 prekršajnih naloga, od kojih je 150 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena su 2 vozača.

 URED KOMESARA