IVAN CRNJAC NA METI “RAJE S BIROA” Kad hajka i pozivi na...

IVAN CRNJAC NA METI “RAJE S BIROA” Kad hajka i pozivi na linč postanu „duhoviti“

123
0
SHARE
ivan-crnjac-na-meti-“raje-s-biroa”-kad-hajka-i-pozivi-na-linc-postanu-„duhoviti“

Facebook stranica „Raja s biroa“ danas je pokrenula hajku na novinara BHRT-a Ivana Crnjca i to zbog, između ostaloga, i njegova tena.

Raja s biroa je satirično-aktivistička stranica koja često kritizira političke aktere u BiH, ali objava vezana za novinara Crnjca je čisti govor mržnje, poziv na njegov linč i izazivanje medijske hajke prema novinaru. Nikad takvo nešto nisu objavili bilo kojem političaru u BiH.
Također, u cijeloj objavi dominiraju laži i klevete, kao i elementi rasizma i ksenofobije prema Romima.
Naime, uz status „Za ovaj slučaj kontaktirali smo hrvatskog člana predsjedništva Komšića koji puno selami Ivana i poručuje mu da se ne stidi, i Romi su ljudi i to dobri“, objavljena je fotografija Crnjca uz sljedeći tekst: „Ovo nije nikakav migrant, ovo je kvazinovinar Ivan Crnjac koji javno veliča ratne zločince i UZP a uposlenik je na državnoj  BHRT. Iako je dokazani homofob, ustaša i fašista zbog svog izgleda trenutno ne smije otići u Zagreb da ga ne deportuju za Kladušu“.
Ako samo ukratko analiziramo ovu objavu vidjet ćemo kako se Crnjca kleveće na osobnoj razini da je „dokazani homofob, ustaša i fašista“, što naravno nikako nije točno. Potom se cijeloj Hrvatskoj imputira da je „dokazano homofobna, ustaška i fašistička“ ali da Crnjac u Zagreb ne smije otići zbog boje svoga tena – što je pak čisti rasizam.
U statusu uz objavu vrijeđa se Rome jer se konotativno širi narativ o Romima kao manje vrijednim ljudima.
Objavu pogledajte OVDJE.
Dnevnik.ba

Članak je preuzet sa portala www.grad-busovaca.com putem RSS Čitača.