INFORMACIJA ZA JAVNOST, 03.12.2019.GODINE

INFORMACIJA ZA JAVNOST, 03.12.2019.GODINE

122
0
SHARE
informacija-za-javnost,-03122019.godine

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4  krivična djela.

U nastavku planskih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, tokom protekla 24 sata provedene su tri uspješne akcije.

Naime, dana 02.12.2019. godine policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU i PS Bugojno u saradnji sa policijskim službenicima PS Gornji Vakuf/Uskoplje, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno, izvršili su pretres kuće u mjestu Drvetine, općina Bugojno, koju koristi osoba B.E. rođen 1989. godine iz Bugojna. Prilikom pretresa pronađena je veća količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana oko 13,50 sati u ulici Drugog zasjedanja AVNOJA-a, općina Jajce, policijski službenici PS Jajce, izvršili su kontrolu i pregled osobe B.Ž. rođen 1981.godine iz Jajca. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Također, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, istog dana oko 14,30 sati u mjestu Turbe, općina Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe P.A. rođen 1993.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu materija za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirana su 4  slučaja narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 325 prekršajnih naloga, od kojih je 216 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 5 vozača.

 URED KOMESARA