Raspad Platforme za progres u Visokom, članovi Gradskog odbora podnijeli ostavke

Raspad Platforme za progres u Visokom, članovi Gradskog odbora podnijeli ostavke

85
0
SHARE
raspad-platforme-za-progres-u-visokom,-clanovi-gradskog-odbora-podnijeli-ostavke

Izborna godina se bliži u Bosni i Hercegovini, te ćemo za manje od 12 mjeseci dobiti nove nosioce vlasti u lokalnim samoupravama. Ipak, iako nam tek slijedi politička borba, već sada se dešavaju zanimljivosti na političkoj sceni, a jedna je stigla iz visočke Platforme za progres, gdje je čak sedam članova Glavnog odbora PZP Visoko podnijelo ostavke.

Oni su se pismom, u kojem podnose i obrazlažu ostavke, obratili centrali stranke, predsjedniku Platforme, te predsjednici Regije Bosna, a u nastavku vam donosimo cijelo pismo bez intervencija.

“Poštovani članovi Predsjedništva,

Cijenjeni predsjedniče Platforme za progres

  • Edib Gojak, predsjednik Gradskog odbora,
  • Amila Beganović, potpredsjednica Gradskog odbora,
  • Zijad Kadrić, član Gradskog odbora,
  • Džemal Kadić, član Gradskog odbora,
  • Haris Valjevac, član Gradskog odbora,
  • Ismar Kadić, član Gradskog odbora,
  • Evelin Genjac, član Gradskog odbora.

Mi, gore navedeni članovi, vas obavještavamo da podnosimo kolektivnu neopozivu ostavku na sve funkcije u Gradskom odboru Visoko. Svi članovi GO su saglasni sa ovom odlukom.

Foto: Facebook Platforma za progres Visoko
Foto: Facebook Platforma za progres Visoko

Kroz nekoliko mjeseci našeg djelovanja naišli smo na nerazumijevanje od strane Centrale, ukinut nam je sloboda djelovanja, optuženi smo da nismo na istoj strani. Stekli smo utisak da nemamo Vaše povjerenje. Ostavku podnosimo zbog nemogućnosti da naše dužnosti obavljamo slobodno uz pridržavanje Statuta i Programske deklaracije Platforme za progres.

Kako ne postoje pretpostavke da povjerenu dužnost nastavljamo obavljati slobodno i u skladu sa osnovnim moralnim načelima, čast i dostojanstvo nas obavezuju da se povučemo sa svih funkcija u Platformi za progres.

Želimo Vam mnogo sreće u daljem radu, ali Vas želimo zamoliti da razmislite šta se to dešava u ovoj političkoj opciji pa smo, uprkos ogromnoj volji za promjenama, baš ovako reagovali.

GO Platforme za progres Visoko”.

Da li razloge ovakvog raspleta u visočkom GO Platforma za progres treba tražiti u tome što je Platforma za progres i prije prvog izlaska na izbore izabrala stranu u Visokom, ostaje da vidimo. No, jedno je sigurno, u našem gradu predizborna borba je već počela i promjene su neminovne, pa čak i u novoformiranim političkim subjektima.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.