Mikrokreditno društvo Mikrofin svečano otvorilo novu poslovnicu u Zenici

Mikrokreditno društvo Mikrofin svečano otvorilo novu poslovnicu u Zenici

102
0
SHARE
mikrokreditno-drustvo-mikrofin-svecano-otvorilo-novu-poslovnicu-u-zenici

Mikrokreditno društvo Mikrofin danas je svečano otvorilo renoviranu, modernizovanu poslovnicu, prilagođenu korištenju savremene tehnologije, koja će Zeničanima omogućiti odobravanje kredita po savremenoj, ubrzanoj proceduri.

Mikrofin je danas promovisao i uputio na način podnošenja zahtjeva za kredit putem interneta. Odobravanje kredita za preduzetničku i poljoprivrednu djelatnost i ulaganje u zajednicu, socijalne projekte i mnogobrojne donacije, fokus su njihovog poslovanja.

Nastoje biti korak ispred svih u ovom domenu, a potvrđuje to i renoviranje ove poslovnice u kojoj će se našim sugrađanima moći za samo 20 minuta i predočenje samo tri dokumenta odobriti kredit.

“Ove godine smo uveli novi način rada i omogućili odobravanje kredita u ekspresnom roku uz samo tri dokumenta. Veliki broj klijenata je prepoznao ovu novu uslugu, koja u praksi znači da klijenti koji ispunjavaju uslove mogu dobiti novac čak i u roku od 20 minuta nakon dolaska u našu poslovnicu. Trenutno ovaj brzi kredit plasiramo po akcijskoj kamati, a akcija traje do kraja godine. Prostor smo osavremenili i prilagodili ovakvom načinu rada”, rekla je za Zenicainfo.ba Sanja Babić-Halilović, šef Filijale u Zenici.

Sanja Babić – Halilović

“Mlađa populacija je u potpunosti naviknuta na obavljanje poslova putem mobilnih telefona. Međutim, imamo i klijente koji bi rado dostavili zahtjev za kredit od kuće, bez dolaska u poslovnicu, ali ih zbunjuju online obrasci, te ih je potrebno uputiti kako to uraditi novom tehnologijom. Za njih smo pripremili internet-kutak, te im je naše osoblje na raspolaganju za objašnjenja svih stavki ili zajedničko ispunjenje, korak po korak, kroz cijeli zahtjev”, kaže Refik Smajlović, savjetnik za klijente MKD Mikrofin u Zenici.

Refik Smajlović

Da je apsolutni lider na bh. tržištu mikrofinansiranja potvrđuje podatak da bilježe više od dvije milijarde maraka plasirane kroz kredite za preduzetničku i poljoprivrednu djelatnost, te za potrebe stanovništva. Kompanija su koja godišnje izdvaja sredstva za više od 30 pojedinačnih donacija, između ostalih, osnovnim i srednjim školama, obdaništima, udruženjima za djecu s posebnim potrebama i drugim ustanovama usmjerenim zdravom razvoju najmlađih. Danas je uručena donacija u vidu laptopa za poboljšanje uslova rada i opremanje kabineta za inkluzivnu nastavu u zeničkoj Osnovnoj školi “Miroslav Krleža”.

 

Visoko.co.ba/Zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.