INFORMACIJA ZA JAVNOST, 15.11.2019.GODINE

INFORMACIJA ZA JAVNOST, 15.11.2019.GODINE

115
0
SHARE
informacija-za-javnost,-15112019.godine

KRIMINALITET

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

Dana 14.11.2019. godine oko 18,00 sati u ulici Kalinska, općina Novi Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, izvršili su kontrolu i pregled osoba koja su zatečena u parkiranom vozilu Passat, registarskih oznaka J76 A 347. Tom prilikom, kod osobe S.D. rođen 1994. godine iz Novog Travnika, pronađena je određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 21,50 sati u mjestu Mehurić, općina Travnik, policijski službenici policijske ispostave Han Bila (PS Travnik), izvršili su kontrolu i pregled osobe A.K. rođen 1999.godine iz Travnika. Prilikom kontrole kod istog je pronađeno 15 paketića sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed i 3 paketića sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

JAVNI RED I MIR

Evidentiran je 1  slučaj  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su  ukupno 424 prekršajna naloga, od kojih je 327 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 9 vozača.

 URED KOMESARA