Kakanj poražen u Donjem Vakufu

Kakanj poražen u Donjem Vakufu

107
0
SHARE
kakanj-porazen-u-donjem-vakufu

U Donjem Vakufu odigran je susret petog kola Lige 12 između KK “Promo” i KK “Kakanj”. U veoma tvrdoj i neizvjesnoj utakmici “Momci s Vrbasa” ostvarili su treću prvenstvenu, i ujedno treću pobjedu u nizu, rezultatom 79:75 (19:19; 15:8; 21:28; 24:20). Tokom cijele utakmice vodila se neizvjesna borba, ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali niko nije uspijevao da napravi ozbiljniju prednost.
Na kraju prvog perioda kapiten “Proma”, Nedim Mustafica, pogađa trojku za izjednačenje sa zvukom sirene. Drugi period obilježila je dominacija domaćih, a “Kakanj” uspijeva ubaciti svega 8 poena u ovih 10 minuta. U nastavku opet žestoka borba i bacanje “na glavu” za svakom loptom. Ipak, treći period dobijaju gosti i u zadnjih 10 minuta ulazi se neriješenim rezultatom, 55:55.
Najbolji igrač “Kaknja” u prva četiri kola, Adnan Arslanagić, koji je odigrao odličnu odbranu na Ervinu Carlbeu, dobija petu ličnu grešku. Domaća ekipa, nošena navijanjem oko 1000 vjernih navijača, do kraja ima više sigurnosti u napadu, gosti prave nekoliko grešaka u samom finišu i Sedin Karavdić sa linije slobodnih bacanja, na sedam sekundi do kraja potvrđuje pobjedu “Proma”. U gostujućoj ekipi najefikasniji je bio Jovan Đorđević sa 17 poena, Mirza Velić dao je 14, Nermin Buza 11, a Haris Ćurevac 10 poena. Listu strijelaca u ekipi “Proma” ponovo predvodi Ervin Carlbe sa 19 poena, Sedin Karavdić dao je 18, Milorad Sedlarević 15, Imran Fazlić 13, odlični Nedim Mustafica imao je 9 poena i 10 skokova, dok je nešto slabiju noć imao Prince Orizu sa 5 poena.
Ovom pobjedom “Promo” je obezbijedio mjesto u gornjem dijelu tabele kada bude kompletirano kolo. Za “Momke s Vrbasa” slijedi gostovanje u Mrkonjić Gradu ekipi “Mladosti”, a za dvije sedmice nova velika utakmica, u “Promo arenu” dolazi aktuelni prvak BiH, KK “Široki”.

Članak je preuzet sa portala www.kaportal.ba putem RSS Čitača.