Vijesti 122 za 27.10.2019. godine

Vijesti 122 za 27.10.2019. godine

123
0
SHARE
vijesti-122-za-27102019.-godine

JAVNI RED I MIR
Na području Kantona javni red i mir je narušen u jednom slučaju, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenom slučaju intervenisali su policijski službenici i protiv počinioca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
KRIMINALITET
Zenica
Dana 27.10.2019. godine, u ulici Saliha Skomorca, izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vlasništvo lica Đ.V., iz Zenice, iz koje je tom prilikom otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.
Dana 27.10.2019. godine, u 18,05 sati, u ulici ZAVNOBiH-a, od strane lica M.S., rođenog 1977. godine, iz Zenice, izvršeno je krivično djelo oštećenje tuđe stvari, na način da je isto polupalo više stakala na ulaznim vratima i vratima po etažama stambene zgrade, te nanijelo i druga oštećenja na navedenom objektu. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I a navedeno lice je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.
Visoko
Dana 26.10.2019. godine, u 23,55 sati, u službene prostorije Policijske stanice Visoko se obratilo lice F.S., iz Visokog i tom prilikom prijavilo prijetnje koje su upućene istom od strane lica U.M., iz Visokog. Nakon navedene prijave, daljnji rad na dokumentovanju prijavljenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko .
SAOBRAĆAJ
Žepče
Dana 27.10.2019. godine, u 09,33 sati, u dežurnoj službi Policijske stanice Žepče je prijavljeno da je na željezničkoj stanici, u mjestu u Želeća, teretni voz Željeznica FBiH, koji se kretao iz smjera Zenice prema Doboju, ostvario kontakt sa ženskom osobom G.Z., rođenom 1938. godine, iz Žepča, koja je tom prilikom smrtno stradala. Na mjesto nezgode je odmah upućena patrola policije, hitna pomoć i mrtvozornik. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Žepče pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.
Na području Kantona dogodilo se još osam saobraćajnih nezgoda u kojim je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.