Gradonačelnik Kasumović primio predsjednika i članove Udruženja boraca “Gradišće 1992 – 1995.”...

Gradonačelnik Kasumović primio predsjednika i članove Udruženja boraca “Gradišće 1992 – 1995.” Zenica

76
0
SHARE
gradonacelnik-kasumovic-primio-predsjednika-i-clanove-udruzenja-boraca-“gradisce-1992-–-1995.”-zenica

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović primio je danas predsjednika i članove Udruženja boraca “Gradišće 1992 – 1995.” Zenica.
Predsjednik Udruženja Muharem Okan je ovom prilikom upoznao gradonačelnika Kasumovića o realizovanim aktivnostima u proteklom periodu. Istakao je da su zahvaljujući podršci gradonačelnika i Gradske uprave uspješno realizovali projekat “Sportske igre – Lisac 2019”.
Razgovarano je i o planovima Udruženja za naredni period.
Gradonačelnik Fuad Kasumović je podsjetio da je došlo do promjene u načinu raspodjele sredstava organizacijama i udruženjima.
“Sredstva se dodjeljuju putem Javnog poziva za predaju prijedloga projekata. Aplikacije razmatra Komisija za odabir projekata. Moja je obaveza da se sredstva ravnomjerno raspoređuju. Ukinuli smo finansiranje političkih stranaka i ta sredstva usmjeravamo za kupovinu udžbenika našim prvačićima. Pokušavamo sistemski riješiti probleme. Vidjeli ste da svake sedmice obiđemo neku mjesnu zajednicu. Želimo čuti šta su prioriteti naših građana i uraditi ono što je najpotrebnije“, kazao je gradonačelnik Kasumović.
Predsjednik Udruženja Okan je u znak zahvalnosti gradonačelniku Fuadu Kasumoviću uručio prigodnu sliku.

Članak je preuzet sa portala www.zenicainfo.ba putem RSS Čitača.