Građani Visokog organiziraju humanitarni bazar: Pomoć šestogodišnjem Afanu da hoda

Građani Visokog organiziraju humanitarni bazar: Pomoć šestogodišnjem Afanu da hoda

59
0
SHARE
gradjani-visokog-organiziraju-humanitarni-bazar:-pomoc-sestogodisnjem-afanu-da-hoda

Građani Visokog organiziraju humanitarni bazar za svog sugrađanina, šestogodišnjeg Afana Selimovića, koji se od rođenja susreo s nizom zdravstvenih problema i treba pomoć dobrih ljudi.

Bazar će biti održan u Suša centru Visoko 3. novembra, od 9 do 22 sata, a sav novac koji bude prikupljen namijenjen je za plaćanje vježbi u banji u Fojnici.

Naime, nakon uspješne operacije nogu u Zagrebu, koja je Afanu omogućila da prvi put osjeti tlo pod nogama i da sjedi, sada su neophodne vježbe da operacija ne bi bila uzaludna.

– Idemo tri puta sedmično u Fojnicu na vježbe. Jedna košta 40 KM, plus putni troškovi. Činim sve što mogu, ali nisam u prilici sama sve isfinansirati – apelirala je Afanova majka Edina.

Kazala nam je da su organizaciju ovog prodajnog bazara pokrenule njene prijateljice i uključile su se građanke Visokog da bi se prikupilo što više novca za Afana. Ponuda će biti raznovrsna, od nakita i kozmetike do hrane, a u planu je i dječiji program koji obuhvata dolazak maskota omiljenih crtanih likova, face painting, paketiće… Građani se pozivaju da posjete bazar u što većem broju, a sve za Afanove korake.

Afan je rođen u 28. sedmici i u inkubatoru je proveo tri mjeseca. Dobio je četvrti stepen krvarenja mozga te je operiran. Preživio je moždani udar i desna strana mu se oduzela. Dijagnosticirani su mu hidrocefalus, mikrocefalija, epilepsija, cerebralna paraliza.

Afanu se može pomoći i uplatom na transakcijski račun na njegovo ime u ”Raiffeisen banci” broj 1610000000000011, partija 09001387654.

 

Visoko.co.ba/Avaz.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.