Gradska biblioteka Travnik večeras ugostila promociju knjige ”Ulaznica za junački kabare” (FOTO)

Gradska biblioteka Travnik večeras ugostila promociju knjige ”Ulaznica za junački kabare” (FOTO)

75
0
SHARE
gradska-biblioteka-travnik-veceras-ugostila-promociju-knjige-”ulaznica-za-junacki-kabare”-(foto)

U Gradskoj biblioteci Travnik večeras je u povodu Andrićevih dana 2019. upriličena promocija knjige ”Ulaznica za junački kabare: književne refleksije Sarajevskog atentata” autorice dr. sc. Melide Travančić.

Prisutnim gostima prije same promocije djela obratio se dr.sc. Dženan Kos, direktor JU Gradska biblioteka Travnik, a večerašnja promotorica bila je Travničanka, dr. sc. Amela Bajrić.

Samo djelo književni je osvrt na Sarajevski atentat, a prema riječima autorice, ova tema nije bila dovoljno zastupljena u knjižveno-teorijskom i književno-kritičkom smislu.

”Djelo je plod višegodišnjeg naučno-istraživačkog rada i ovo je poslužilo kao moja doktorska disertacija. Sarajevski atentat i njegovi akteri pojavili su se u gotovo svim književnim formama kada govorimo o bosanskohercegovačkoj, hrvatskoj i srpskoj književnosti, pa smatram da je na osnovu toga jedno ovakvo djelo bilo potrebno našoj književnosti.” riječi su autorice dr. sc. Melide Travančić.

Agencija DANThe post Gradska biblioteka Travnik večeras ugostila promociju knjige ”Ulaznica za junački kabare” (FOTO) appeared first on Travnicki INFO.Članak je preuzet sa portala www.travnicki.info putem RSS Čitača.