Američki ambasador Eric Nelson boravio u posjeti NVO Alternative Kakanj, upriličeno druženje...

Američki ambasador Eric Nelson boravio u posjeti NVO Alternative Kakanj, upriličeno druženje sa mladima u KICK-u

160
0
SHARE
americki-ambasador-eric-nelson-boravio-u-posjeti-nvo-alternative-kakanj,-upriliceno-druzenje-sa-mladima-u-kick-u

Čast i zadovoljstvo nam je objaviti informaciju da je jučer, 15.10.2019.god., upriličena prva posjeta nekog američkog ambasadora Kaknju.
Američki ambasador Eric Nelson i direktorica USAID-a Nancy J. Eslick posjetili su udruženje “Alternative” Kakanj i ta posjeta je potvrda je uspješnosti Alternativinih projekata.
Američka ambasada i USAID prepoznali su KICK – Kreativni inovacijski centar Kakanj, čijim radom koordinira NVO Alternative, kao mjesto dobrih ideja i inovacija.
O potencijalima mladih, aktuelnim i planiranim projektima namijenjenih mladima sa američkim ambasadorom razgovarali su Općinski načelnik Aldin Šljivo i Izvršna direktorica “Alternative” Maksuma Topalović. Ambasador je poručio mladima da koriste resurse KICK-a, preuzmu odgovornost i učine ovaj grad i ovu zemlju ljepšim mjestom za život. Prilikom posjete, aktivisti KICK-a na čelu sa akademskim glumcem Mirzom Bajramovićem uprizorili su scenu iz Forum teatra na temu “Položaj žene u bosanskohercegovačkom društvu”.
Značajno je napomenuti da su domaćini gostima ispred “Alternative” bili mladi ljudi Alma Omerbegović i Ena Sikira te da su drugi Kick-ovi aktivisti Rijad Mušinović i Ines Selimović organizorali istorijsku šetnju kroz vrijeme.
Mladi sa kojima je razgovarao američki ambasador, oduševljeni su njegovom otvorenošću i spremnošću da odgovori na sva pitanja.
Grupu mladih koji su prisustvovali ovom, za Kakanj i mlade važnom događaju, činili su učenici OŠ “Hamdija Kreševljaković”, OŠ “Omer Mušić” Brežani, Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj i Mješovite srednje škole Kakanj.

Članak je preuzet sa portala www.kaportal.ba putem RSS Čitača.