Armin Muzaferija oduševio na festivalu kulture „Mostra Viva del Mediterrani“ u Valensiji

Armin Muzaferija oduševio na festivalu kulture „Mostra Viva del Mediterrani“ u Valensiji

97
0
SHARE
armin-muzaferija-odusevio-na-festivalu-kulture-„mostra-viva-del-mediterrani“-u-valensiji

Armin Muzaferija u okviru evropske turneje, koju su obilježili vrhunski zapaženi nastupi u Antwerpenu i Luxembourgu, je oduševio Španjolce. Na najbolji, muzički način prožet elementima kulture našeg naroda, naš pjevač je sinoć u prepunoj veličanstvenoj dvorani Teatre El Musical u Valensiji bio istinski ambasador naše zemlje.

Muzaferija je u pratnji tesavvufskog ansambla Mesudija imao čast da otvori renomirani festival kulture „Mostra Viva del Mediterrani“, koji se već dugi niz godina održava u Valensiji, a okuplja istaknute španjolske i internacionalne umjetnike iz različitih oblasti- od muzike, plesa, književnosti, vizuelne umjetnosti…

Da dobar glas daleko putuje, Armin je pokazao u Španjolskoj, gdje je opčinio brojnu publiku, i učinio da se ona zaljubi u melos Balkana i Bosne i Hercegovine. Prepunom salom u centru Valensije, u hramu kulture ovog grada u kojem nastupaju svjetski umjetnici, odjekivale su melodije naše tradicionalne muzike zahvaljujući našem umjetniku, čiji muzički identitet odavno izlazi iz okvira naše zemlje, a sve više je prepoznat i poštovan širom Evrope.

– Bila je izuzetna čast svirati u zemlji u kojoj je muzika jako cijenjena, a još veća čast je predstaviti našu kulturu ljudima Mediterana- kaže Armin Muzaferija.

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.


Članak je preuzet sa portala www.visoko.co.ba putem RSS Čitača.