NK Čelik u kombinovanom sastavu protiv FK Rudar Kakanj

NK Čelik u kombinovanom sastavu protiv FK Rudar Kakanj

127
0
SHARE
nk-celik-u-kombinovanom-sastavu-protiv-fk-rudar-kakanj

Nogometaši Čelika prekinuli su niz od četiri utakmice bez pobjede, Zeničani su proteklog vikenda na Bilinom polju golom Harisa Dilavera s minimalnih 1:0 savladali tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja.
Sigurno da su ova tri boda za Zeničane došla u najboljem mogućem trenutku, prije svega radi novog šefa struke Marka Babića, naravno i radi povratka samopouzdanja kod igrača, ali i pred teške utakmice koje ih očekuju.
Zeničani će u naredne tri utakmice isto toliko puta gostovati, najprije ih u srijedu očekuje gostovanje u Kaknju kod domaćeg Rudara u okviru 1/16 finala Kupa BiH, a zatim slijede dva gostovanja Zrinjskom i Radniku u okviru Premijer lige.
Nakon pobjede protiv Mladosti, šef struke Marko Babić najavio je da bi protiv Rudara priliku trebali dobiti i igrači koji su imali nešto manju minutažu ove sezone, ali i oni koji nisu bili u konkurenciji za ekipu.
Zeničani bi tako u Kaknju trebali da nastupe u kombinovanom sastavu, odnosno priliku za igru bi mogli dobiti: Nurković, Raguž, Isić, Brekalo, Žuna, Baban, Resić, Musić, Aganspahić i Mahmutović. Sigurno da će u ekipi biti i nekoliko standardnih igrača, koji su igrali u proteklih osam kola u Premijer ligi.
Utakmica u Kaknju budi veliki interes kod publike jer je Rudar u posljednje četiri utakmice ostvario četiri pobjede u 1.ligi FBiH, te će pokušati iznenaditi i Čelik u okviru Kupa BiH.

Članak je preuzet sa portala www.kaportal.ba putem RSS Čitača.