Zbog velikog interesovanja: Rok za prijavu na takmičenje „Transformers Roadshow“ produžen do...

Zbog velikog interesovanja: Rok za prijavu na takmičenje „Transformers Roadshow“ produžen do 16.09.2019.

78
0
SHARE
zbog-velikog-interesovanja:-rok-za-prijavu-na-takmicenje-„transformers-roadshow“-produzen-do-16092019.

Takmičenje u inovacijama „Transformers Roadshow“ Islamske razvojne banke (Islamic Development Bank – IsDB) koje se organizira ove godine u Bosni i Hercegovini i regionu, privukao je veliku pažnju zainteresiranih inovatora i poduzetnika u našoj zemlji i regionu. Zbog toga su organizatori „Transformers Roadshow“ donijeli odluku da rok za prijavu radova za ovo takmičenje produže do 16. septembra/rujna 2019. godine.
Većinski dioničar Bosna Bank International d.d. Sarajevo odlučio je dati priliku i nagraditi najbolje inovatore i preduzetnike iz zemalja regiona. Cilj takmičenja je prepoznati inovatore, naučnike i preduzetnike sa idejama koje mogu podržati jedan ili više Ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN), povezati ih sa onima koji mogu prenijeti relevantno znanje i podršku, uključujući finansiranje, te koji im mogu ponuditi nove poslovne mogućnosti ili jednostavno strateške savjete.
IsDB je pokrenula „Transformers Roadshow“ kao platformu za podršku radu inovatora i preduzetnika širom sveta, u okviru Fonda za inovacije i tehnologiju vrednog 500 miliona američkih dolara. Kroz takmičenje se pronalaze i podržavaju nove ideje koje mogu pomoći zajednicama da izgrade zdraviju i prosperitetniju budućnost.
Svi zainteresovani se trebaju registrovati na IsdB Engage platformi www.isdb-engage.org i svoju ideju prijaviti online na linku https://www.isdb-engage.org/en/challenge/transformers-roadshow
Najbolje ideje će biti prezentovane pred stručnim žirijem 28. septembra 2019. godine u Sarajevu, u okviru trećeg dana održavanja sajma Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019, a tri najbolje će dobiti novčanu nagradu od po 3.000 američkih dolara i priliku da se predstave na svetskom takmičenju u inovacijama u Senegalu.
Više informacija o tome kako prijaviti ideju, inovaciju, projekat zainteresovani mogu pronaći na web stranicama www.bbi.ba i www.isdb-engage.org

Izvor: studomat.ba

Zeda