U nedjelju na Vlašiću Sajam sira i izložba ovce pramenke

U nedjelju na Vlašiću Sajam sira i izložba ovce pramenke

78
0
SHARE
u-nedjelju-na-vlasicu-sajam-sira-i-izlozba-ovce-pramenke

Sedmi sajam sira i izložba ovce pramenke bit će održani u nedjelju, 15. septembra, na Vlašiću, u organizaciji Saveza općinskih udruženja poljoprivrednih proizvođača Srednjobosanskog kantona.

Osim izbora najboljeg sira i ovce, planiran je i okrugli stol “Perspektiva razvoja poljoprivrede u smislu zaštite domaće proizvodnje i značaja povećanja podsticaja” na kojem će učestvovati eminentni stručnjaci.

Istaknuto je kako je ovo odlična prilika da se ukaže na određene probleme u oblasti poljoprivrede, kao i da se oda poštovanje svim proizvođačima i uzgajivačima.

Predstavnik organizacionog odbora Alija Đelilbašić kaže kako se kontinuirano djeluje u pravcu zaštite i očuvanja autentičnih proizvoda, kao i autohtonih životinja s ovog područja te ističe da je poznati vlašićki sir odavno pronašao svoje mjesto na karti svjetskih jela i pića.

Sajam sira i izložba ovce pramenke bit će održan na lokalitetu Gostilj na Vlašiću, sa početkom u 10 sati.

FENA/Agencija DAN

The post U nedjelju na Vlašiću Sajam sira i izložba ovce pramenke appeared first on Travnicki INFO.Članak je preuzet sa portala www.travnicki.info putem RSS Čitača.