e-Dijaspora

e-Dijaspora

129
0
SHARE
e-dijaspora

Prema službenim procjenama, oko 2 miliona ljudi porijeklom iz BiH (prva i druga generacija) živi u oko 50 zemalja širom svijeta. Većina zadržava snažne emocionalne, finansijske i porodične veze sa svojom domovinom, dok su istovremeno dobro integrisani u svojim zemljama domaćinima, s potencijalom i spremnošću za doprinos razvoju BiH. Dijaspora bi mogla imati značajnu ulogu u razvoju, smanjenju siromaštva i ekonomskom rastu u BiH.
Grad Zenica svakodnevno jača i stvara nove veze sa zeničkom dijasporom čime uspostavlja bolju saradnju i komunikaciju.
Platforma e-Dijaspora obuhvata bazu podataka dijaspore podijeljenu u tri dijela: fizička lica, organizacije i firme.
Cilj e-Dijaspore je kvalitetna izrada baze podataka za evidenciju državljana, nerezidenata, sa porijeklom iz grada Zenice kako bismo napravili poveznicu u domenu očuvanja naše tradicije, kulture, običaja, pokrenuli privrednu saradnju firmi iz cijeloga svijeta sa lokalnim partnerima u Zenici. E-Dijaspora pruža efikasan i kvalitetan servis za ishodovanje izvoda iz matičnih knjiga (rodni list, smrtni list, vjenčani list), državljanstva sa mogućnošću dostavljanja na vašu kućnu adresu u cijelom svijetu.
Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva pomoć ili savjet molimo Vas kontaktirajte Koordinatora za dijasporu, Maša Škrbić, +387 32 447 693 ili na e-mail: masa.skrbic@zenica.ba

Formulari za registraciju na platformu e-Dijaspora

Fizička lica
Pravna lica
Centar za investitore

Zeda