600.000 KM za pješačku i biciklističku stazu na Meljancu u Travniku (FOTO)

600.000 KM za pješačku i biciklističku stazu na Meljancu u Travniku (FOTO)

81
0
SHARE
600.000-km-za-pjesacku-i-biciklisticku-stazu-na-meljancu-u-travniku-(foto)

Započeli su radovi na izgradnji pješačke i biciklističke staze na lokalitetu od Aleje konzula do kružnog toka na Meljancu koje finansira Općina Travnik u iznosu od 601.965 KM.

Projekat rekonstrukcije ulice Meljanac podrazumjeva postavljanje ivičnjaka, izgradnju trotoara i odvođenje oborinskih voda, izgradnju autobusnog stajališta, te pješačke i biciklističke staze na dijelu od Ministarstva unutrašnjih poslova SBK i Trgovačkog centra Bingo pored kružnog toka na Meljancu i dalje do džamije “Kalibunar”. Izvođač radova je „Građevinar“ doo Novi Travnik, a rok za ozvođenje radova je 120 kalendarskih dana.

Ovim projektom stanovnici susjednih ulica i naselja Kalibunar imat će pješačke staze prema Aleji konzula i centru grada, a biciklisti dobijaju nastavak staze koja je ranije izgrađena u Aleji konzul. Pored toga ispred novoizgrađenih stambenih zgrada bit će izgrađeno autobusno stajalište za stanovnik obližnjih ulica.

U ulici Meljanac će takođe biti urađena i nova rasvjeta.

Načelnik Općine/Agencija DAN

The post 600.000 KM za pješačku i biciklističku stazu na Meljancu u Travniku (FOTO) appeared first on Travnicki INFO.Članak je preuzet sa portala www.travnicki.info putem RSS Čitača.