Golman Mladosti Semir Bukvić uspješno operisan: Hvala svima na podršci

Golman Mladosti Semir Bukvić uspješno operisan: Hvala svima na podršci

29
0
SHARE
golman-mladosti-semir-bukvic-uspjesno-operisan:-hvala-svima-na-podrsci

Semir Bukvić, golman Mladostiiz Doboja kod Kaknja, odlično je krenuo u novu sezonu BHT Premijer lige BiH.
Čuvao je gol Mladosti, gotovo u svakoj utakmici imao nekoliko sjajnih intervencija, a tako je bilo i u susretu 7. kola protiv Zrinjskog.
Napadači Zrinjskog nisu mogli pronaći put do Bukvićeve mreže, tim Elvedina Beganovića je držao “nulu”, a onda pred sami kraj Bukvić se sudario sa kapitenom Aladinom Isakovićem i odmah je prebačen u bolnicu.
Ustanovljeno je da je došlo do višestrukog prijeloma jagodične kosti.
Bukvic je jučer operisan, a kako je rekao za Sportske.ba osjeća se dobro.
“Operacija je prošla u najboljem redu. Nisam jos pričao sa doktorima, ali mislim da bih uskoro trebao kući. Osjećam se dobro”, kazao je Bukvić za Sportske.ba i zahvalio se svima koji su mu pružali podršku proteklih dana.
“Hvala svima na podršci. Želim se zahvaliti osoblju bolnice u Zenici, svim svojim prijateljima i poznanicima. Ljudima koji su dolazili u bolnicu, koji su me zvali, slali poruku. Hvala im još jedanput”, zaključio je Bukvić.
Još uvijek nije poznato koliko ce Bukvić pauzirati.
Podsjećamo, Semir Bukvić je karijeru započeo u NK Bosna, gdje je zabilježio prve zapažene rezultate, a za visočki klub nastupao je sve do 2010. godine. Nakon toga prešao je u redove Olimpika iz Sarajeva, a bogatu karijeru nastavio je još u Željezničaru, Travniku, Warti iz Poznana, zeničkom Čeliku iz kojeg je 12. jula 2017. godine prešao u Mladost iz Kaknja, čiji je član i danas.

Članak je preuzet sa portala www.kaportal.ba putem RSS Čitača.