Mirni protesti radnika ArcelorMittala

Mirni protesti radnika ArcelorMittala

154
0
SHARE
mirni-protesti-radnika-arcelormittala

Blizu 1.000 radnika okupilo se na mirnim protestima ispred zgrade direkcije kako bi dali svoju podršku menadžmentu i očuvanju 2.500 radnih mjesta u kompaniji ArcelorMittal Zenica.
Ovom prilikom upućena je poruka da se prestanu širiti laži i dezinformacije, koje mogu imati ogromne posljedice po preduzeće i sve zaposlene.
Okupljenim radnicima obratio se predsjednik sindikata ArcelorMitala Zenica, Zuhdija Kapetanović.
„Kompanija je u proteklom periodu uložila milionska sredstva u ugradnju filtera, kao i da se na tome neće stati. Sindikatu, kaže, primarni cilj je sačuvati fabriku i 2.500, a kampanja koja se trenutno vodi ima suprotan cilj”, rekao je Kapetanović.
Sa jedne strane, naglasio je Kapetanović, podnijeta je krivična prijava protiv generalnog direktora, a sa druge, iznosi se niz neistina u medijima, što na kraju može imati dalekosežne posljedice.
Na kraju obraćanja Kapetanović je poručio svima onima koji su protiv ArcelorMittala da prestanu širiti laži i dezinformacije, te predložio menadžmentu kompanije da za sve građane uvede Dan otvorenih vrata, kada bi se lično mogli uvjeriti da AMZ istinski ulaže ogromne napore na planu zaštite čovjekove okoline. (Rešad Šabanović)

Članak je preuzet sa portala www.zenicainfo.ba putem RSS Čitača.