MZ Gračanica ostala bez prostorija za rad

MZ Gračanica ostala bez prostorija za rad

258
0
SHARE

MZ Gračanica (Visoko) od sutra je primorana da iseli iz prostorija koje su koristili godinama. Kako navodi predsjednica MZ Gračanica Azra Husić za pomenute prostorije je plaćana kirija novom vlasniku Arifu Hasiću odnosno firmi Hara, a kako više nemaju sredstava da plaćaju kiriju, primorani su da se isele iz istih.

“Mi zakup ne plaćamo od marta ove godine i u dogovoru s vlasnikom smo odlučili da napustimo prostorije” kazala je Husić.

Podsjetimo, prostorije su bile u sklopu društvenog doma u Gračanici. Poslije rata je vlasnik, usljed čudnih okolnosti, postala Zemljoradnička zadruga Visoko koja je uspjela na sebe upisati ne samo dvoranu i prostorije već i nadograđenu zgradu koja je bila u vlasništvu KUD Mladost Gračanica. Vlasnik svega pomenutog je postao gdin. Arif Hasić kada je prije par godina ove objekte kupio na javnom nadmetanju.

Predsjednica MZ Gračanica je iskazala nadu da će im Upravni odbor OŠ “Musa Ćazim Ćatić izaći u susret, te privremeno odobriti korištenje prostorija u školskoj zgradi u “Voćnjaku”. Gradjani se mole za strpljenje dok se novonastala situacija ne riješi, a o čemu će biti blagovremeno obaviješteni.